تکنیکهای مدیریت ریسک مالی باید از هر نوع دارایی، از سرمایهی شخصی شما گرفته تا سرمایهی کل شرکت، محافظت کنند. در غیر این صورت ممکن است هزینهها و مخارج از کنترل خارج شود و در نتیجه عواقب نامطلوبی در پی داشته باشد.
بودجه هر چقدر هم که بزرگ باشد، اگر برنامهای وجود نداشته باشد، همیشه خطر بهم خوردن تعادل مالی وجود دارد. بنابراین بیایید نگاهی به ۱۰ نکتهی زیر در زمینهی مدیریت ریسک مالی و نحوهی عملی کردن آنها بیاندازیم.
۱. ریسکها را شناسایی کنید
رفتن به جنگ بدون اینکه دشمن خود را بشناسید قطعاً اشتباه محض است. شما باید دقیقاً بدانید که در مقابل چه چیزی قرار دارید، بنابراین در این صورت است که میتوانید اسلحهی مناسب خود را بر این اساس انتخاب کنید!
داراییهایی که میخواهید محافظت کنید چه شخصی باشند چه متعلق به یک شرکت باشند، از خطاهای انسانی در امان نیستند.
این بدان معنی است که شما باید از اولین قدم در کار با خودتان صادق باشید. ممکن است امور مالی شما در معرض ریسک قرار بگیرند زیرا شما گاهی به محصولاتی تمایل پیدا میکنید که نیازی به آنها ندارید بلکه فقط آنها را میخواهید؛ قبول دارید؟
علاوه بر آنچه گفته شد، شما باید انواع دیگر ریسکها را نیز بپذیرید؛ مانند ریسکهای مربوط به پشتوانهی دارایی، اعتبار، سرمایهگذاری خارجی، نقدینگی، بازار، عملیاتی و مدل. خطرات بیرونی نیز همیشه میتوانند وجود داشته باشند که متأسفانه نمیتوانید آنها را کنترل یا پیشبینی کنید، مانند حملات سایبری یا حتی سرقت و دزدی. لیستی از منابعی که بودجهی شما را خالی میکنند تهیه کنید و تا حد امکان صریح باشید.
۲. میزان ریسکهای مالی را ارزیابی کنید
برای اینکه بتوانید مدیریت ریسک خود را کنترل کنید، باید هر موردی را که در لیست خود ذکر کردهاید، کمی کنید. این اندازهگیریها فقط به مدلهای آماری متکی هستند بنابراین ممکن است برای محاسبهی اعداد به کمک حرفهای یا مجموعهای از ابزارهای پیچیدهی مالی نیاز داشته باشید.
ارزیابی ریسکهای مالی میتواند یکی از سختترین مراحل برنامهی مدیریت شما باشد اما انجام آن ضروری است. نتیجه بعداً به شما کمک میکند تا در مورد هزینههای آیندهی خود آگاهانه تصمیم بگیرید.
۳. در مورد سرمایهگذاریها اطلاعات کسب کنید
یک طرح پیچیدهی مدیریت ریسک مالی باید ایدهی سرمایهگذاریها را نیز در نظر بگیرد. با این حال، ناآگاهی میتواند در پشت طمع پنهان شود و افراد احتمالاً به دنبال کلاهبرداریهایی میروند که در ظاهر خیلی درست به نظر میرسند! حتی در بازار معاملات، مردم میتوانند از یک طرح مدیریت ریسک استفاده کنند تا مثلاً پس از ثبتنام در اکانت تمرینی فارکس، از ضررهای اساسی جلوگیری کنند.
اگر زمان کافی برای یادگیری و درک بازار سرمایهگذاری اختصاص دهید، متوجه میشوید که این امر به بازدهی قوی و مثمر ثمر بودن منجر میشود. بنابراین شما باید خواندن وبسایتها، کتابها و مقالات معتبر سرمایهگذاری را شروع کنید و با تمام مفاهیم حاکم بر این جهان آشنا شوید.
۴. حواستان به بیمه باشد …
هیچ کس نمیخواهد به حالات بدتر فکر کند اما این مورد در واقع یک نکتهی اساسی در یک برنامهی مدیریت ریسک با ساختار مناسب است. قطعاً آسان و شاید منطقی نیست که فکر کنیم ماشین شما از چه طریقی میتواند خسارت ببیند یا چند سرقت و دزدی در همسایگی شما اتفاق افتاده است بهرحال بیمهها به یک الزام در جامعهی ما تبدیل شدهاند.
بعلاوه اینکه شما باید یک بیمهی درمانی نیز در نظر بگیرید حتی اگر در حال حاضر در وضعیت خوبی باشید. متأسفانه این بیمه میتواند برای بسیاری از افراد بسیار گران باشد؛ با این حال، شما باید کمی تحقیق کنید و سعی کنید حداقل یک فرم پایهی بیمه را امضا کنید.
۵. برای مواقع اضطراری پساندازی داشته باشید
حتی اگر از نظر مالی یک دورهی پربار داشته باشید، انجام برخی اقدامات احتیاطی البته که هرگز به کسی آسیب نمیرساند. شما میتوانید تعیین کنید که هر ماه چه مقدار از سود و درآمد شما باید به یک حساب پسانداز وارد شود. با گذشت زمان، ثابت میشود که این وجوه اضطراری یک راهحل نجاتدهنده برای برخی از ریسکهای مالی است که ممکن است تجربه کنید.
۶. رتبهبندی مالی بانک خود را بررسی کنید
پس از رکود جهانی در سال ۲۰۰۸، مردم یک درس ارزشمند آموختند؛ شما میتوانید بزرگترین حساب پسانداز را در این کرهی خاکی داشته باشید اما اگر بانک شما دارای رتبهی مالی بدی باشد، ممکن است آخر سر بدون حتی یک سکه در جیب خود سردرگم بمانید. اگر اتفاقی برای بانک شما بیفتد، میتوانید در یک چشم به هم زدن کنترل امور مالی خود را از دست بدهید.
۷. روی مهارتهای خود سرمایهگذاری کنید
از آنجا که امور مالی شما بسیار وابسته به کار روزانهتان است، باید تا آنجا که ممکن است به حرفهی خود متعهد باشید. در بازار کار رقابتی امروزه، حضور هیچ کس ضروری نیست و اکثر مردم میبینند افراد دیگری هستند که میتوانند جای آنها را بگیرند.
بنابراین شما باید به دنبال چالش برای افزایش مهارتهای حرفهای خود باشید.
۸. منابع درآمد خود را تنوع ببخشید
این احتمال وجود دارد که منبع درآمد شما دچار بحران مالی شود. با این حال احتمال وقوع آن برای چندین منبع درآمد به طور همزمان کم است.
تنوع مالی یکی از قابل اعتمادترین استراتژیهای مدیریت ریسک است چراکه هر زمان که ریسک و خطری به واقعیت تبدیل شود، پشت شماست.
عوارض جانبی نامطلوب را میتوان به طور مساوی در میان جریانهای مختلف درآمدی شما توزیع کرد، در حدی که مسلماً بعید است از عواقب شدید رنج ببرید.
۹. ریسکهای خود را مرتباً ارزیابی کنید
مدیریت ریسک در معرض بسیاری از عوامل بیرونی است. این نتایج قوانین بیثبات بازار است که بر ریسکها تأثیر میگذارد تا شدت آنها را متناسباً تغییر دهد. در نتیجه شما باید رویدادهای مالی جهانی را قبل از انجام یک سرمایهگذاری بزرگ در نظر بگیرید.
یک طرح مؤثر مدیریت ریسک، بدهیها را به طور مداوم ارزیابی میکند، زیرا همه چیز مرتباً از آخرین ارزیابی شما تغییر میکند. چه کسی قصد داشته باشد یک خانه یا شرکت جدید بگیرد یا نه، باید عوامل خارجی را که میتواند سرمایهگذاری را به خطر بیندازد، در نظر بگیرد.
۱۰. با دقت عمل کنید!
نکتهی آخر اینکه به یاد داشته باشید که هر زمان که مجبور شوید به هردلیلی از سرمایهی بهدست آمدهی خود هزینه کنید، خود را مدیون خودتان بدانید که عاقل باشید و قراردادها و اوراق مربوط به شرایط خرید را به درستی بخوانید. این نوع بازرسی عمقی ممکن است وقتگیر و حتی ناخوشایند باشد. با این حال میتواند شما را از ریسکهای زیادی نجات دهد که در طولانی مدت میتوانند شما را تحت تأثیر قرار دهند.
یکی از ابزارهایی که میتواند به شما در جهت برنامهریزی کاری کمک کند تا در هزینهها صرفهجویی کنید، نرمافزار همتیک است؛ برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید
منبع: سایت sociable.co
مترجم: سارا شیرمحمدی
ثبت نظر